Wat zijn de gevaarsymbolen van huishoudproducten? We lijsten ze op!

Gevarensymbolen van huishoudproducten

Gevaar schuilt in een klein hoekje, of in een schoonmaakproduct. In deze blog overlopen we de symbolen van gevaarlijke huishoudproducten. Ben je huishoudhulp? Dan weet je welke producten je beter niet gebruikt. Schakel je de hulp in van een huishoudhulp binnen je gezin? Dan weet je welke producten je beter vermijdt voor je huishoudhulp! Zo loopt niemand gevaar, schitterend toch!

Veiligheidssymbool irriterend en schadelijk

Irriterend en schadelijk

Irriterende producten veroorzaken bij langdurig en direct contact voor jeuk en roodheid van de huid of voor ontstekingen. Bescherm goed je ogen en huid. Na het gebruik van het product grondig je gezicht en handen wassen. Vermijd rechtstreeks contact met het product!

Veiligheidssymbool: milieuschadelijk

Milieuschadelijk

Zorg ervoor dat het product met dit symbool niet in het milieu terecht komt! Ze zijn schadelijk voor bijvoorbeeld vissen en bijen. Bescherm goed je ogen en huid. Na het gebruik van het product grondig je gezicht en handen wassen. Vermijd rechtstreeks contact met het product!

Veiligheidssymbool: Gevaarlijk op lange termijn

Gevaarlijk op lange termijn

Deze producten zijn kankerverwekkend en kunnen je organen beschadigen. Bescherm goed je ogen en huid en adem het product niet in. Na het gebruik van het product grondig je gezicht en handen wassen. Vermijd rechtstreeks contact met het product!

Veiligheidssymbool: Corrosief bijtend

Corrosief bijtend

Bijtende en corrosieve producten beschadigen de huid en kunnen erg zware brandwonden veroorzaken. Draag handschoenen en vermijd contact met je huid. Na het gebruik van het product grondig je gezicht en handen wassen. Vermijd rechtstreeks contact met het product!

Veiligheidssymbool: Giftig

Giftig

Giftige producten zijn gevaarlijk voor je gezondheid en zijn dodelijk wanneer je ze inademt, inslikt of aanraakt. Draag handschoenen en vermijd contact met je huid. Na het gebruik van het product grondig je gezicht en handen wassen. Adem het product ook niet in.

Veiligheidssymbool: Ontvlambaar

Ontvlambaar

Ontvlambare producten vatten gemakkelijk vuur wanneer ze in contact komen met een vlam, warmtebron of vonk. Draag handschoenen en vermijd contact met je huid. Na het gebruik van het product grondig je gezicht en handen wassen. Hou het product ver weg van warmte en vuur.

Veiligheidssymbool: Explosief

Explosief

Ontplofbare producten kunnen door een vlam, warmte of een schok ontploffen. Draag handschoenen en vermijd contact met je huid. Na het gebruik van het product grondig je gezicht en handen wassen. Hou het product ver weg van warmte en vuur.

Alternatieven voor gevaarlijke huishoudproducten

Gelukkig zijn er veilige alternatieven! Denk aan een vloeibare allesreiniger, azijn, detergent en andere ecologische producten. Het belangrijkste is dat je correct doseert volgens de voorschriften. Een overdosis werkt niet beter of sneller, integendeel! Dat kan net schade veroorzaken.

 

Heb je vragen over bepaalde poetsproducten?

Bel dan naar het antigifcentrum op het nummer 070 245 245. Of neem dan contact met ons op, ons schitterend team helpt je graag verdere met al je vragen!

Vorige
Vorige

Huishoudhulp terug aan de slag na corona? Enkele praktische tips

Volgende
Volgende

"Vanaf de eerste dag kreeg ze mijn huissleutel. Het vertrouwen was er meteen!”