Wat zijn de taken van een huishoudhulp?

Een persoon snijdt een tomaat op een houten snijplank met diverse keukeningrediënten op het aanrecht.

Niets zo handig als wat extra hulp in het huishouden. Maar wat mag je nu eigenlijk wel en niet met je dienstencheques? En welke taken mag je toevertrouwen aan een huishoudhulp? Je leest het in deze blog!

Taken huishoudhulp: opruimen en poetsen

Eigenlijk is het heel eenvoudig: een huishoudhulp helpt je bij het dagelijks onderhoud in huis. De woonkamer onder handen nemen met een stofzuiger of dweil. De trap, meubels, ramen of tapijten een grondige schoonmaakbeurt geven. Keukenapparaten zoals de koelkast, (microgolf)oven en diepvriezer terug laten blinken of de vaatwassen in- en uitladen. Bedden opmaken of de badkamer grondig poetsen zodat het weer fris ruikt. Het zijn taken die onze huishoudhulpen graag voor je uitvoeren. Opgeruimd staat netjes is niet voor niets hun motto!

Schitterend weetje: Ook het wassen van de ramen is toegelaten, maar enkel als dit behoort tot het algemeen onderhoud van de woning. Huishoudhulpen mogen tijdens het wassen van ramen maximum drie tredes hoog staan op een traplader!

 

Heerlijk verse maaltijd koken: de taak van jouw huishoudhulp

Weinig of geen tijd om te koken? Onze huishoudhulpen zetten zich graag achter jouw fornuis en bereiden lekkere maaltijden. Een verse spaghettisaus voor in de diepvries? Of gezonde groentesoep voor de komende dagen? Een heerlijke maaltijd voor het hele gezin die op jou staat te wachten, samen met een gedekte tafel? Onze huishoudhulp doet het met veel plezier voor jou!

Een koelkast vult zich jammer genoeg niet vanzelf aan. En voor het bereiden van een verse maaltijd is het natuurlijk belangrijk om groenten en fruit in huis te hebben. Ook hiervoor mag je beroep doen op je huishoudhulp. Geef je boodschappenlijst aan onze huishoudhulpen, ze zorgen graag voor een goed gevulde koelkast!

 

Kleine wasjes of grote wasjes in de plooi leggen

Frisgewassen lakens en kleding? Die ook nog eens gestreken in de kast worden gelegd? Ook dat mag je overlaten aan je huishoudhulp. Zo maken die overvolle wasmanden plaats voor meer quality time voor jezelf of met familie en vrienden. Een verloren knoopje terug aan je vest naaien? Ook dat kunnen sommige van onze huishoudhulpen. Schitterend, toch!

 

Wat is niet de taak van een huishoudhulp?

  • Klusjes in de tuin zoals het verwijderen van onkruid of het gras afrijden. Plantjes water geven mag dan weer wel!

  • Je slaapkamer, woonkamer of badkamer verven of behangen.

  • Het wassen van auto’s is niet de taak van je huishoudhulp.

  • Het poetsen van gemeenschappelijke ruimtes zoals een traphal of andere professionele ruimtes zoals dokterskabinetten, kantoren. Hiervoor bestaan andere gespecialiseerde firma’s!

  • Het verhuizen van meubels naar de kelder of zolder zijn ook niet toegelaten.

  • (Elektrische) apparaten herstellen en onderhouden.

  • Babysitten, op huisdieren passen of oudere mensen verzorgen.

  • Administratieve taken zoals je boekhouding en facturatie.

  • Onze huishoudhulpen verplicht gebruikt laten maken van ammoniak of andere bijtende producten wordt ook uitdrukkelijk afgeraden.

 

Ben je op zoek naar een huishoudhulp?

Laat je jouw huishouden graag over aan een professional zodat jij meer vrije tijd en qualitytime hebt met je gezin? Dan zijn wij graag jouw vangnet! Neem contact op met een van onze consulentes en zij gaan op zoek naar de juiste match.


Vorige
Vorige

"Vanaf de eerste dag kreeg ze mijn huissleutel. Het vertrouwen was er meteen!”

Volgende
Volgende

Huishoudhulp Anne aan het woord!