Hoe dienstencheques bestellen?

Elektronische dienstencheques via Sodexo

Wanneer je de hulp van een huishoudhulp wilt inschakelen, moet je eerst dienstencheques bestellen. Hoe en waar je dat moet doen? Dat leggen we je uit in deze blog!

Waarvoor mag je dienstencheques gebruiken?

Met één dienstencheque mag je voor één uur de hulp van een huishoudhulp inschakelen. Gedurende dit uur mag de huishoudhulp poetsen, stofzuigen en dweilen. Daarnaast mag hij/zij ook boodschappen doen en verse maaltijden koken. Wanneer je beroep doet op een huishoudhulp, moet je de hulp inschakelen voor minimum drie uur.

Hoe dienstencheques aanvragen?

Wanneer je de hulp van een huishoudhulp wilt inschakelen, moet je eerst dienstencheques aanvragen. Dat doet je via de website van de Vlaamse overheid en Sodexo. Nadat je een account hebt aangemaakt, krijg je na 7 dagen je eigen account met gebruiksnummer. Zodra je je eigen account hebt, kan je je aanmelden op het vaste platform

Hoe dienstencheques bestellen?

Je bestelt dienstencheques via het platform van Sodexo. Dit doe je door het bedrag te storten dat overeenkomt met het aantal dienstencheques dat je wilt kopen. Dit bedrag stort je op het bankrekening nummer van Sodexo: BE41 0017 7246 2610. In het vakje van ‘gestructureerde mededeling’ moet je jouw gebruikersnummer vermelden.
WEETJE: Er is een minimale afname van 10 dienstencheques per aankoop!

Hoeveel dienstencheques per jaar?

Ben je alleenstaand? Dan mag je op jaarbasis 500 dienstencheques aankopen. De eerste 400 dienstencheques koop je aan voor €9 per dienstencheque. Voor de overige 100 betaal je €10 per dienstencheque.

Bestaat je gezin uit 2 of meerdere volwassenen? Dan heb je recht op 1000 dienstencheques! De eerste 800 dienstencheques koop je aan voor €9 per dienstencheque. Voor de overige 200 dienstencheques betaal je €10 per dienstencheque. Voor 169 dienstencheques per persoon geniet je van een belastingvoordeel van €1,80/dienstencheque.

Een eenoudersgezin of in geval van een beperking of handicap heb je recht op 2000 dienstencheques.

SCHITTEREND WEETJE: Ben je als zelfstandige pas bevallen? Dan heb je recht op 105 gratis dienstencheques!

Heb je vragen over je dienstencheques?

Jouw schitterende familie staat voor je klaar! Bel ons op via het nummer 011 52 29 00 of stuur ons een mailtje!

Vorige
Vorige

Hoe bereid je je voor op de komst van een huishoudhulp?

Volgende
Volgende

Opening nieuw kantoor in Maasmechelen-Lanaken