Hoe bereid je je voor op de komst van een huishoudhulp?

Een persoon die een tafel afstoft met een turquoise microvezeldoek

Komt er binnenkort voor de eerste keer een huishoudhulp bij jou aan huis en wil je je optimaal voorbereiden?  In deze blog leggen we uit hoe je jouw huishoudhulp in de beste omstandigheden ontvangt!

Maak de nodige voorbereidingen

Bij de komst van een huishoudhulp is het niet de bedoeling om eerst je huis zelf nog te poetsen. Wel maak je het de huishoudhulp extra gemakkelijk door rondslingerende spullen op te bergen en alles in grote lijnen op te ruimen. Want de tijd die je huishoudhulp gaat spenderen aan opruimen, kan natuurlijk nuttiger besteed worden! Een opgeruimd huis is de meest aangename werkplek die je kan creëren voor een huishoudhulp, dus zeker doen! 

Haal de juiste producten en materialen in huis

Microvezeldoeken, een stabiele trapladder, allesreiniger, vuilniszakken… Het is een kleine greep uit de producten en materialen die je in huis moet halen voor de komst van je huishoudhulp. We hebben een checklist opgemaakt zodat je gemakkelijk weet welke materialen je wel en niet in huis mag halen! Onze checklist vind je hier. Staan er materialen op de checklist die je al in huis hebt? Controleer dan de kwaliteit van je materiaal. Is het goed onderhouden? Dan kan het zeker dienen! Maar is het materiaal al redelijk vaak gebruikt? Koop het dan opnieuw aan zodat je huishoudhulp zeker is van het beste materiaal.

Vergeet ook niet om duidelijk te communiceren welke materialen waar in huis te vinden zijn!

Bestel je dienstencheques

Dienstencheques koop je aan bij Sodexo Vlaanderen. Wanneer je je inschrijft, kan je meteen kiezen tussen papieren of elektronische dienstencheques. Is je aanmelding volledig? Dan ontvang je bij de bevestiging je gebruiksnummer en toegangscode en kan je dienstencheques bestellen.

Je moet minimaal 10 dienstencheques bestellen, hierdoor betaal je altijd minimum €90 per aankoop. Dit doe je door het bedrag te storten op het Sodexo rekeningnummer BE41 0017 7246 2610. Als gestructureerde mededeling vermeld je enkel en alleen je gebruiksnummer! Vermeld je je gebruikersnummer niet of stort je het verkeerde bedrag? Dan wordt het geld automatische terug op je rekening gestort.

Na je betaling ontvang je je papieren dienstencheques al na enkele dagen. De elektronische dienstencheques ontvang je meteen. Hoeveel dienstencheques je mag bestellen per jaar? Dat lees je in deze blog!

Heb je vragen over je huishoudhulp?

Jouw schitterende familie staat voor je klaar! Bel ons op via het nummer 011 52 29 00 of stuur ons een mailtje!

Vorige
Vorige

Poetsmaterialen: hoe onderhouden en wanneer vervangen?

Volgende
Volgende

Hoe dienstencheques bestellen?