Hoe we bij NET=NET steun bieden aan Oekraïense vluchtelingen

Twee handen die elkaar omhelzen in de kleuren van de oekraïense vlag

NET=NET is een familiale dienstenonderneming met aandacht voor gelijke kansen en voor een beter leven voor iedereen. Ook wij willen als familie in deze humanitaire crisis ons steentje bijdragen en de mensen die Oekraïne tijdelijk ontvlucht zijn, zo goed mogelijk ondersteunen.

Het initiatief

Begin maart, een week na de start van de Russische invasie in Oekraïne, ging de bal bij ons al aan het rollen. Nadat we hoorden dat er duizenden vluchtelingen naar België onderweg waren, besloten we de handen uit de mouwen te steken.

We contacteerden verschillende instanties in de regio Bree, Oudsbergen en Maasmechelen. Hierin lieten we weten dat we bereid waren om personen die hun land helaas moesten ontvluchten een integratietraject aan te bieden om hier tewerkgesteld te worden.  Daarnaast verspreidden we in de buurt ook affiches en flyers in het Oekraïens en het Russisch, om de personen die getroffen waren en een veilig inkomen zochten te bereiken.

Ook intern hebben we enkele specifieke projecten opgezet bovenop de normale aanwervingsprocedure om de integratie te ondersteunen:

  • Vertaling van allerhande documenten in de moedertaal waaronder vacatures en sollicitatieformulieren om de sprong als huishoudhulp in Vlaanderen te vergemakkelijken.

  • Marktconform salarisaanbod met sectoraal salaris per gewerkt uur (uniform over heel Vlaanderen), aangevuld met o.a. maaltijdcheques, onkosten- en verplaatsingsvergoedingen, kortingskaart voor winkels, …

  • Bekomen van voorschotten op lonen om de levenskosten te dekken in de eerste weken van aankomst.

  • Mogelijkheid tot het kiezen van flexibele uren dichtbij de (tijdelijke) woonplaats.

  • Het aanbieden van een elektrische fiets voor zij die dit wensen of nodig hebben.

  • Mogelijkheid tot volgen van interne of externe werkopleiding.

  • Inzamelen en uitdelen van kleding voor mensen die hier beroep op wensen te doen.

  • Leveren van juridische bijstand in het kader van integratie door onze interne jurist.

  • Nauwe opvolging en contact met huishoudhulpen op alle gebieden door onze jobcoach om de integratie te faciliteren.

Gelijke kansen voor iedereen

Enkele gemeenten brachten ons snel in contact met mensen die interesse hadden om bij ons aan de slag te gaan. We gingen met elk van hen in gesprek, vertelden hun over NET=NET, wat ze konden verwachten van de job, de verloning en hoe wij hun kunnen ondersteunen in de integratie.

Hiermee bieden we elke persoon gelijke kansen op tewerkstelling in deze moeilijke situatie. Want net zoals onze huishoudhulpen voor onze klanten zorgen, zorgen wij ook voor hen. Ongeacht hun afkomst of leefsituatie. NET=NET is een familie waarvan iedereen deel uit kan maken.

+18 blije huishoudhulpen

Intussen vervoegden al 18 huishoudhulpen onze schitterende familie. We zijn heel blij hen met open armen te mogen ontvangen en hen de steun en stabiliteit te geven die ze nodig hebben.

Wil jij ook deel uitmaken van onze schitterende familie?

We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde huishoudhulpen om ons team te versterken. Ontdek waarom werken bij NET=NET zo fijn is en stuur je cv naar ons door, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.


Vorige
Vorige

Koel blijven tijdens het poetsen op warme zomerdagen: 10 tips

Volgende
Volgende

Consulenten: de allesregelaars en steunpilaren voor onze huishoudhulpen