Huishoudhulp Janneke: “Ik word altijd met open armen ontvangen.”

Huishoudhulp Janneke klaar om aan de slag te gaan bij een tevreden klant

Huishoudhulp Janneke werkt ondertussen al anderhalf jaar bij NET=NET. Wat de meeste voldoening geeft in haar job? “Naast de zelfstandigheid en flexibiliteit, is het de warmte en dankbaarheid van de gezinnen waar ik het voor doe.”

Carrière gestart in de zorg

“Oorspronkelijk ben ik mijn carrière gestart in de zorg, maar door mijn gezinsleven ben ik hiermee moeten stoppen. Dat deed wel echt iets met me, want ik deed mijn job graag. Dat zorgende en iets betekenen voor een ander, heb ik echt in me zitten. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ik hier verder in wilde gaan. Destijds toen ik op zoek was naar een nieuwe job, werkte een vriendin van me bij NET=NET. Haar enthousiasme was aanstekelijk, en besloot om NET=NET beter te leren kennen. Dat is goed meegevallen, want we zijn anderhalf jaar verder en ik ben er nog steeds aan het werk (lacht)”, vertelt Janneke.

 

Ik ben een echt mensenmens

“Ik weet van mezelf dat ik een echt mensenmens ben. In mijn job als huishoudhulp krijg ik daar veel waardering voor! Toen ik in de zorg werkte, kwam ik veel in contact met oudere mensen. Maar ik merk bij mezelf dat ik het vandaag fijner vind om met te werken in gezinnen met jonge kindjes. Daar houden ze bij NET=NET goed rekening mee! Mijn dagen starten tussen 8 en 9u ’s ochtends. In heel wat gezinnen is dat net het drukste moment van de dag en is de ‘ochtendshift’ in volle gang. Ik weet wat het voor het gezin betekent als ik op zo’n moment kan inspringen.

Een wasje insteken of de was opvouwen, terwijl ik een van de jongste even kan entertainen: dat vind ik zo heerlijk! En de kindjes zelf vinden het ook geweldig, want ik word elke keer met open armen ontvangen. Letterlijk en figuurlijk (lacht). Maar ook de appreciatie van de mama’s en papa is heel erg voelbaar. Die dankbaarheid vertaalt zich niet alleen in woorden, maar ook in kleine presentjes tijdens feestdagen zoals kerst of sinterklaas. Dat zijn zo’n kleine dingen, maar ze hebben wel zoveel betekenis voor mij! En de kindjes zien opgroeien, is natuurlijk ook fantastisch.”

Een schitterende familie

“Ik werk 29 uur per week. Het grootste voordeel aan mijn job als huishoudhulp is dat ik mijn dagindeling zelf kies. Ik start mijn dag graag vroeg, maar dat kan zeker in gezinnen met jonge kindjes! Ik plan alles zelf in, waarna NET=NET alle administratie doet. Die vrijheid is heel fijn werken! Het team van NET=NET doen er ook alles aan om het werken zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Sinds kort kent het team van consultants heel wat nieuwe jonge mensen. Die nieuwe wind heeft NET=NET absoluut goed gedaan, dat voel ik”, aldus Janneke.

Wil je ook aan de slag als huishoudhulp?

Ontdek onze vacatures en wie weet verwelkomen we je binnenkort in onze schitterende familie! Je mag ons ook altijd contacteren via het nummer 011 52 29 00 of door ons een mailtje te sturen!


Vorige
Vorige

Jobcoach Josée: jouw steun en toeverlaat bij NET=NET

Volgende
Volgende

Bij NET=NET geniet je van opleidingen, een E-bike en maaltijdcheques